Zlepšení

Na které straně fólie mám upéct brambory v troubě?

K přípravě pokrmu budete potřebovat dvě hlavní ingredience: brambory a alobal. Brambory je třeba dobře umýt a osušit papírovou utěrkou nebo ubrouskem. Co se týče fólie, tak strana fólie nemá rozhodující vliv. Hlavní věc je, že fólie by měla být tlustá.

Některé hospodyňky se domnívají, že je lepší zabalit do fólie s leskem na vnitřní straně, aby teplo neunikalo ven a tím, že se odráží, výrobek ještě více zahřeje. Ale tohle je každého osobní volba. Navíc je zde folie s leskem na obou stranách.

Kromě toho hodně záleží na tom, jak a co pečete. Pokud produkt není třeba dusit, můžete nechat trochu místa na šťávu, a pokud se vaří po dlouhou dobu, měl by být produkt pevně zabalen do několika vrstev.

  • prvních 10 minut při teplotě 200 stupňů;
  • dalších 15 minut – 170-180;
  • nakonec přivedena do připravenosti při teplotě přibližně 150 °C.

Tato možnost vaření umožňuje, aby se brambory propékaly rovnoměrně a byly mimořádně chutné.

Autor: Elena Gutyro Editor internetových zdrojů

poslední novinky

Pchjongjang může poslat na Ukrajinu vojenský personál, tvrdí jihokorejské ministerstvo obrany

Erdogan poslal Putinovi k narozeninám „dobrý turecký dárek“.

Jaké je nebezpečí hlubokého kopání půdy na podzim: mnoho letních obyvatel o tomto důsledku neví

Jak rychle a snadno navázat vztahy s kolegy: jednoduchý psychologický trik – určitě to bude „fungovat“

Hlavní novinky

Proč je kapsa u kalhot špatným místem pro chytrý telefon: existují 3 nebezpečí, o kterých mnoho lidí ani neví

66letá kurýrka zadržená v Minsku

V Nepálu byla nalezena těla pěti horolezců z Ruska

Osoby odpovědné za vojenskou službu by se měly připravit – v Bělorusku se plánují kurzy mobilizační připravenosti

Copyright © 2012-2024, LLC “Media News” UNP 191617892

Adresa sídla: 220123, Minsk, ulice Vera Khoruzhey 32a-2, kancelář 4
tel.8 (017) 270-16-21, e-mail: belnovosti.by@yandex.ru

Belnovosti je informační a zpravodajský portál zaměřený na rychlé zpravodajství o nejdůležitějších událostech politického, ekonomického, společenského, sportovního a kulturního života Ruska, Ukrajiny, Kazachstánu, Běloruska a světa.

Online publikace “Belnovosti.by” Osvědčení o státní registraci hromadných sdělovacích prostředků (masmédia) č. 2 ze dne 21.12.2018. prosince XNUMX, vydané Ministerstvem informací Běloruska.

Materiály stránek jsou určeny osobám starším 18 let (18+).

Informace zveřejněné na portálu Belnovosti jsou určeny výhradně pro osobní použití a nepodléhají žádné další reprodukci a/nebo šíření v jakékoli formě.
Reprodukce materiálů stránek je možná pouze s písemným souhlasem redakce portálu. Design a technologie stránek patří společnosti Media News LLC.

Ředitel Media News LLC Svirshchevsky Sergey Frantsevich +375 (29) 707-14-75.
Šéfredaktor: Vitalij Aleksandrovič Kisternyj +375 (29) 630-33-04.

  • Redakční standardy
  • Kontakty
  • Редакция
  • Pomoc
  • Zásady ochrany osobních údajů
  • Zásady používání souborů cookie
  • Pravidla pro uživatele
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Podmínky použití
  • Mapa stránek

Používáme cookies. Používáním webu belnovosti.by souhlasíte se Zásadami souborů cookie

Určitě vás alespoň jednou napadlo, jakou stranu alobalu při pečení položit na plech.

Pokud jste dávali pozor, jedna strana fólie se zdá lesklá, zatímco druhá je matná.

Která strana alobalu se má dotýkat jídla a je pravda, že se brambory uvaří rychleji a kuře se na určité straně lépe propeče?

Když odtrhnete další list alobalu na pečení, celkově není tak důležité, kterou stranu alobalu použijete.

Existují však určité podmínky, kdy potřebujete fólii otočit na jednu nebo druhou stranu.

Proč má hliníková fólie lesklou a matnou stranu?

Důvod, proč má hliníková fólie matnou a lesklou stranu spojené s jeho výrobou.

Fólie se vyrábí odléváním roztaveného hliníku do desek, které se následně zpracovávají ve válcovně. Plechy se vyválcují na určitou tloušťku, navinou a pošlou do studené válcovny, kde se přeloží napůl a válcují podruhé.

Při posledním průchodu válci se válcují dva listy současně, protože se příliš ztenčují. V tomto případě je vnější strana lesklá a vnitřní lisovaný povrch matný.

Na rozdíl od všeobecného přesvědčení se odborníci domnívají, že můžete zabalte jídlo do fólie v libovolném směru.

Lesklá strana fólie odráží tepelné záření z 88 procent. Tato reflexní vlastnost nemá velký vliv, pokud jde o ohřev jídla.

Tam tři hlavní způsoby přenosu tepla: tepelná vodivost, konvekce a sálání.

  • Vedení je, když se teplo přenáší prostřednictvím kontaktu jednoho předmětu s jiným horkým předmětem. Přesně to se stane, když vaříme na sporáku.
  • Konvekce je přenos tepla v důsledku fyzického pohybu okolní kapaliny nebo plynu.
  • Záření jsou světelné vlny, rádiové vlny, mikrovlny a rentgenové záření, které přenášejí tepelnou energii z jednoho povrchu na druhý.

Každý objekt s teplotou nad absolutní nulou vyzařuje infračervené záření. To znamená, že všechny prvky, včetně stěn a roštů v troubě, vyzařují infračervenou energii. Tuto energii vydává i ohřívaná nádoba a samotné ohřívané jídlo.

Když však vaříte jídlo v troubě, hlavním zdrojem tepla je konvekce. Horký vzduch z trouby dodává pokrmu při vaření tělo. A jen malá část tepla v troubě se přenáší infračerveným zářením, tedy neviditelnými světelnými paprsky.

Ačkoli se předpokládá, že lesklá strana odráží vlny lépe než matná strana, u konvekce, hlavního zdroje přenosu tepla, to nevadí.

Na kterou stranu zakrýt jídlo pro pečení v troubě

© Image Professionals GmbH

Vezměte si například vaření pečených brambor. Když brambory zabalíte do hliníkové fólie, matná strana má tendenci skončit uvnitř.

Ve skutečnosti, protože brambory se vaří poměrně dlouho, obě strany budou fungovat stejně.

Fólie se zahřeje konvekcí a tato energie se předá bramborám a jak se vlhkost v bramborách zahřívá, brambory se vaří pomocí páry.

Nejdůležitější je, jak pevně jsou brambory zabalené v alobalu.

Vzduch zachycený v kapse z hliníkové fólie a obklopující brambory může působit jako izolační bariéra, která zpomaluje přenos tepla.

Z tohoto důvodu je lepší brambory zabalit do alobalu co nejtěsněji.

Jsou však chvíle, kdy se vyplatí věnovat pozornost tomu, jakou stranu fólie používáte.

Například, speciální fólie s nepřilnavým povrchem má stranu navrženou tak, aby zabránila ulpívání masa, ryb a jiných potravin na povrchu. V tomto případě je matná strana nepřilnavá a je lepší na ni umístit produkt.

Závěr: Sami se rozhodnete, kterou stranou je nejlepší obalit maso, rybu nebo brambory při pečení. To nemá vliv na dobu vaření

  • nejjednodušší — Proč má fólie lesklou stranu a matnou stranu?
  • culinarylore — Na kterou stranu byste měli položit hliníkovou fólii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button